12 listopada 2024 41:19 Odcinek 131
Z małej restauracji do dużego e-Commerce – Kamil Sakałus
Schronisko Bukowina, restauracja z Bukowiny Tatrzańskiej, w 2017 roku zdecydowało się otworzyć swój pierwszy sklep internetowy z przetworami własnej roboty. Obecnie ten e-Commerce oferuje prawie 4000 produktów, wysyła ponad 3000 zamówień dziennie i zaopatrza sklepy oraz restauracje na terenie całego kraju. To świetny przykład na to, jak z restauracji wykiełkować biznes e-Commerce.
Do tego odcinka zaprosiłem Kamila Sakałusa, dyrektora zarządzającego w Schronisku Bukowina, aby opowiedział co nieco o specyfice handlu produktami spożywczymi, zmianach, jakie w organizacji przynosi wdrożenie e-Commerce oraz trudnościach związanych z prowadzeniem takiego biznesu w turystycznym Podhalu.
Materiały dodatkowe
Jeżeli zainteresował Cię ten odcinek, sprawdź również:
- Odcinek 130 – Droga do lidera fit żywności – Kornelia Warda-Poniecka, w którm poznasz historię marki Guiltfree, sklepu internetowego z fit żywnością
https://marekkich.pl/sztuka-ecommerce/130-droga-do-lidera-fit-zywnosci-kornelia-warda-poniecka/ - Odcinek 129 – Jak się rozwijać w biznesie e-grocery? – Kamil Kopania, z którego dowiesz się, jak sprzedawać żywność w Internecie
https://marekkich.pl/sztuka-ecommerce/129-jak-sie-rozwijac-w-biznesie-e-grocery-kamil-kopania/ - Odcinek 112 – Kiszone specjały w e-Commerce – Bartosz Jurga, o tym, z jakimi trudnościami muszą mierzyć się sklepy online, sprzedające produkty spożywcze
https://marekkich.pl/sztuka-ecommerce/112-kiszone-specjaly-w-e-commerce-bartosz-jurga/ - Odcinek 106 – Poznaj swoich klientów – Jakub Kuchtar, dzięki któremu dowiesz się, jak dobra znajomość potrzeb klienta wpływa na wzrost zysków
https://marekkich.pl/sztuka-ecommerce/106-poznaj-swoich-klientow-jakub-kuchtar/
Transkrypcja
W trakcie pisania.